keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Pensaiden istutuspuuhia
Kuten blogissa olen aiemminkin maininnut, on syksy mitä oivallisinta istutusaikaa. Löysin taannoisella käynnilläni paikallisessa kukkatalossa sattumoisin koko syksyn metsästäneeni pensaan, nimittäin marjatuomipihlajan. Kaupassa oli kaikki puut ja pensaat -40% alennuksessa, joten muutamat impulssiostot tuli tietenkin myös tehtyä. :D Näin ollen autoon lastattiin marjatuomipihlajan lisäksi kookkaat pallohortensian, syyshortensian, punaisen viimimarjan, sekä pensasmustikan taimet. Pienten taimimyymälöiden valttikortti onkin usein juuri taimien hyvä laatu ja koko. Vaikka itsekin joskus ostan Hongkongista tai Tokmannista halpoja kasveja, on ero näihin pienten kasvattajien taimiin kyllä melko huomattava.

Marjapensaat istutettiin lajitovereidensa kavereiksi talon taakse, kun taas hortensiat puolestaan pääsi astetta näkyvämmälle paikalle vanhan kaivon ympärille. Meillä on edelleen jäljellä aika paljon siitä puutarhamullasta, joka perennapenkkiä varten alkusyksystä tilattiin, joten istutusmulta saatiin tällä kertaa ihan omasta takaa. Vielä olisi tarkoitus levittää multaa ympäri pihaa boostaamaan vanhan nurmikkomme jaksamista. 

Syksy on kaikin puolin mahtavaa aikaa, ja mikäs sen mukavampaa kuin puutarhahommien teko aurinkoisessa syyssäässä! Mahtavaa!

Ihastuttavaa keskiviikon jatkoa!

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti