sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Urticariasta


Tänä aamuna jätin hiukset kuivaamatta ja meikinkin puolella mennään erittäin luonnollisella linjalla. Pakko myötää, että tässä on arkisinkin menty melko vähällä meikillä, sillä krooninen nokkosihottumani on viime kuukausina pahentunut. Mulla nokkosrokko, eli urticaria, ilmenee pieninä, punaisina näppylöinä kasvojen ja kaulan alueella. Näppylöitä on vain muutamia, mutta niissäkin on jo kestäminen. Nuo näpyt alkavat nimittäin kutiamaan ihan tolkuttomasti jo pelkästä kosketuksesta. Ei tarvita kuin hiuksen osuminen näppylään, ja syyhyhelvetti alkaa. Tämän takia olenkin pitänyt hiuksia suurimman osan päivstä kiinni. Tosi ärsyttävä vaiva, mutta onneksi ongelma yleensä paranee huomattavasti kun yleinen stressitaso taas laskee.

Urticariaan auttaa yleensä ainoastaan allergialääkkeet ja näppyjen päälle levitettävät kortisonivoiteet, vaikka omalla kohdallani nämäkään eivät tunnu auttavan. Näpyt eivät myöskään poistu, vaan pysyvät aktiivisina monta kuukautta, ja uusiakin saattaa ilmetä ennenkuin tilanne taas rauhoittuu.

Onko siellä teidän lukijoiden keskuudessa joku, joka kärsii samasta ongelmasta? Olisi mukava kuulla muiden kokemuksia, vaikken tätä riesaa kellekään tietenkään toivoisi. :)

Nautitaan sunnuntaista ihanaiset!
Palaillaan taas!


4 kommenttia:

 1. Olen kuullut tuosta nokkosihottumasta, mutten voinut kuvitella sen olevan noin kiusallinen... Tuntuu varmasti tosi inhottavalta!

  VastaaPoista
 2. Mulla on nokkosihottuma lähinnä vartalossa,jaloissa ja käsissä ilmenee.Kova kuitina ja polttelu jolloin ihonpinta nousee sellaisille paukamille.Todella rasittava vaiva ja tuli muutamia vuosia sitten ihan äkkiseltään.Allergialääkkeet auttaa,muttei voi ennalta ehkäistä vaan kun se alkaa täytyy ottaa lääke.Sinunki vaiva kuulostaa epämiellyttävältä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, sinullakin on tämä kamala vaiva! :/ No, eihän tämä kanssa auta kuin elää, mutta mukavaahan tämä ei ole.

   Tsemppiä sullekin! :)

   Poista