torstai 19. maaliskuuta 2015

Terveyspommi


Meidän perheen jokaiseen päivään kuuluu vitamiinipommi smoothien muodossa. Flunssakauden jyllätessä pahimmillaan kannattaa ehdottomasti ylläpitää kehon vastustuskykyä. Itse luotan enemmän luonnon omiin antimiin kuin luontaistuotekauppojen ihmevalmisteisiin. Ihmiskehokin nappaa vitamiinit paremmin talteen ihan siinä kaikkein luonnollisimmassa muodossa. Niinpä meillä syödään paljon vihanneksia, kasviksia, marjoja ja hedelmiä.

Meillä nautitaan lähes joka päivä jonkinlaista smoothieta, ja ehdottomat lempparini sen tarjoilemiseen ovat Iittalan Hot Cool- lasit. Kyseisitä laseista voi tarjota niin lämmintä kuin kylmääkin juomaa, ja joulun aikaan meillä juodaan näistä ahkerasti glögiä. Tällä kertaa smoothiesta tuli melkoisen jäistä, miltei sorbetin tapaista herkkua. Hot Cool:eissa ei jäinenkään lasi tunnu kädessä pahalta, kun sitä ympäröivä eristävä muovirengas suojaa näppejä tehokkaasti.

Smoothiet valmistan aina meidän pienellä sauvasekoitinsetillä. Setin kulhossa valmistuu juuri sopiva määrä smoothieta, ja koneen turbotoiminnon ansiosta se jaksaa rikkoa kaikkein jäisimmätkin marjat. Erilliset tehosekoittimethan eivät maltaita maksa nekään, mutta itse pyrin hankkimaan mahdollisimman vähän erilaisia keittiökoneita tilan säästämiseksi. Siispä, jos meidän olemassa oleva kone ajaa saman tehtävän, en näe mitään syytä hankkia kaappeihin lisää koneita.

Tämän aamuiseen smoothieen tuli:

Jäisiä mansikoita, vadelmia, aroniaa ja mustaherukkaa
Omenatuoremehua oman pihan omenoista
1 banaani makeutta antamaan
1 avokado

Tällainen terveyspommi kannattaa nauttia joka päivä!
 
* Tämä postaus on julkaistu yhteistyön osana myös "Elämäni Koti"-sivustolla. * 

6 kommenttia:

 1. Näyttääpäs kerrassaan hyvältä :) mukavaa torstaita :)

  VastaaPoista
 2. Smoothiet on kyllä tosi herkullisia ja terveellisiä, kun ne tekee itse! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Tänään taas kokeilin uusilla aineksilla ja tuli ihan mahdottoman hyvää! :)

   Poista
 3. Täytyy kyllä rientää kauppaan hakemaan aineksia smoothieen :) Siitä on jo hetki vierähtänyt kun tehosekoitin on surissut.. Ihanaa iltaa!

  VastaaPoista