torstai 5. maaliskuuta 2015

Maaliskuun alku olohuoneessa


Sain alkuvuodesta mukavan yhteydenoton, jossa minua pyydettiin Kodin Ykkösen "Elämäni Koti"-sivuston kuukauden vierasbloggaajaksi. Kiireisen aikatauluni takia ajankohtaa kuitenkin päädyttiin siirtämään hieman, joten nyt saan ilokseni toimia kyseisessä tehtävässä maalikuussa. Mahtavaa! :)

Näin kevään korvilla olen kaivannut olohuoneeseen pientä face-lift:iä, ja huoneen yleisilmettä pohtiessa erinomaisen tärkeässä asemassa on ainakin meidän olkkarissa matto. Tilan lattiaa on pitkään kaunistanut suuri ihastukseni, nimittäin "Pandora"-villamatto. Orastavan kevään korvilla astetta kevyemmän ja raikkaamman maton hankkiminen alkoi kuitenkin tuntumaan oikealta ratkaisulta.

Olen joskus tilannut mattoja pelkän verkkokauppojen kuvien perusteella, eivätkä ne valitettavasti ole aina vastanneet odotuksiani. Totuushan on kuitenkin se, että tietokoneen tai tabletin selaimella todentuntuista vaikutelmaa matoista on vaikea saada. Ainoastaan erilaisia mattoja hypistelemällä ja vertailemalla voi saada oikeanlaisen kuvan siitä, millainen matto on tosiasiassa kyseessä. Näin ollen käynti kivijalkaliikkeessä kannattaa ehdottomasti aina. Toki niitä eri vaihtoehtoja voi jäädä rauhassa miettimään, ja tilata sitten vaikka netistä kun on päätöksensä tehnyt.

Näissä tunnelmissa lähdin siis etsimään olohuoneeseen uutta mattoa, ja sopiva yksilö löytyikin viime viikkoisella reissulla Kodin Ykköseen. Kyseisellä kaupalla on erittäin kattava mattovalikoima, jonka joukosta suosikikseni nousi pienen vertailun jälkeen puuvillainen "Välke"-räsymatto. Uusi matto on paksua puuvillaa, jonka valkoiset ja sinisävyiset kuteet yhdessä tekevät myös tästä matosta hieman graafisen.

Uusi matto on osoittautunut juuri oikeaksi valinnaksi. Se on kaunis, jämäkkä ja silti mukava jalkojen alla, ja mitä parasta, olohuone näyttää silmissäni entistä raikkaammalta.

Mission accomplished! 

8 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää matto, sopii todella hyvin teidän kotiin :)

  VastaaPoista
 2. Vitsi teidän olkkari on kyllä ihanan valoisa ja raikas ja harmoninen ♥

  Tuo on muuten ihan totta mitä sanoit noista matoista. Luonnossa ne sävyt on nähtävä ja aina parempi jos ne näkisi vielä oman kodin valoissa ja sävyissäkin. Meillä olis myös tarvetta parille uudelle matolle, täytyy varmaan ottaa suunnaksi tuo Vantaan Ikean ympäristö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi, kiitos kaunis Katjaseni! ♥

   Vantaan Ikean ympäristö on kyllä melko taattu paikka jos jotain uutta kaipaa kotiin. ;)

   Poista
 3. Kaunis matto kuin myös teidän koko olohuone! <3

  VastaaPoista
 4. En yhtään ihmettele, että ihastuit tuohon mattoon! Ihastuin minäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Eikö olekin ihana! Mä oon aivan myyty! :) ♥

   Poista