tiistai 21. lokakuuta 2014

Kuluttaja / Kierrättäjä

Sunnuntaina käytiin koko perheen voimin kaupoilla, ja Plantagenista lähti kotiin yksinkertaisen kaunis, valkoinen orkidea sekä siihen sopiva hopeinen suojaruukku. Huonekalukaupoissa tuli myös pyörittyä, ja olen erittäin tyytyväinen siihen, että osaan tätä nykyä olla ostelematta kaikkea ihanaa mikä nenän eteen sattuu. Uusia tavaroita on tietenkin mukava ostella, mutta se riitelee pahasti nykyistä "less is more"-filosofiaani vastaan. Tämän takia olenkin onnistunut koko kuluvan vuoden aikana jättämään melkein kaikki ihanuudet kaupan hyllylle, enkä ole ostanut läheskään yhtä paljon tavaraa kuin ennen.


Paljon on tullut myös kierrätettyä ja myytyä eteenpäin itselle turhaksi käyneitä juttuja. Koen kierrättämisen muutenkin erittäin terapeuttisena asiana, ja kannan mielelläni oman korteni kekoon maailman tulevaisuutta ajatellen. Tarkoitus olisi jatkaa samalla linjalla niin pitkään kuin mahdollista ja "less is more"- filosofiani ulottuukin nykyään lähes kaikkeen kulutukseeni. Enää en koe tarvetta ostaa kaapit täyteen vaatteita, meikkejä, kauneudenhoitotuotteita tai edes ruokaa. Ja voin kertoa, että tästä saa tosi hyvän mielen.

Kun tavaraa ei ostele niin paljon ja usein, niin osaa myös iloita uusista ihanuuksista täysin eri tasolla. Tyyli tulee varmasti elämään ja tavarat vaihtumaan myös jatkossa, ja hyvä niin.

 Minkälaisia kuluttajia/ kierrättäjiä te olette? Yritättekö tietoisesti vähentää kulutusta ja jos niin, niin miksi?

Reipasta tiistaita teille!

10 kommenttia:

 1. Minä oon kausikuluttaja :) tänä vuonna en juuri ollenkaan ostellut mitään (noin 8 kuukauteen ) kunnes syksy koitti ja pesänrakentamisvietti yllätti :) nyt täytyy taas hillitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, sullahan on syytäkin olla pesänrakennusvietti päällä ;) <3

   Poista
 2. Kuluttaminen on minullakin kausittaista. Tosin myönnän, että olen kova ostelemaan ja haluan paljon asioita. Pyrin kuitenkin järkeviin hankintoihin ja jätän kauppaan kaikki ihanat tavarat, jos niille ei oikeasti ole käyttötarkoitusta. Tavara sisää, toinen ulos -mentaliteetin olen pitänyt mielessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama mentaliteetti täällä, paitsi että aina ei tule uutta tilalle. ;)

   Poista
 3. En ole koskaan ollut mikään kova kuluttaja, paremminkin nuuka. :D Menen ostamaan jotain tarpeellista vasta, kun ihan oikeasti tarvitsen sitä. Ainoat, mihin satsaan, ovat vaatteet ja kengät. Niissä laatu merkkaa enemmän kuin hinta.

  VastaaPoista
 4. Itsekin koen että hiukan kausittain nousee enemmän kulutus. Vaihtelevasti. Mielellään myyn eteenpäin tarpeetonta ja siten vasta uutta tilalle :-)

  Voi kuinka kaunis orkidea ♡♡

  VastaaPoista
 5. Ostan periaatteessa vain tarpeeseen, mutta ne tarpeet voivat välillä olla sellaisia, että pienempikin määrä tarpeita riittäisi ;). Överiksi ei kuitenkaan koskaan mene, ja harrastan myös paljon kierrätystä. Ostan myös mieluummin vähän kalliimpaa ja laadukkaampaa, kuin paljon ja halpaa.

  VastaaPoista