tiistai 28. lokakuuta 2014

Aronia - Todellista Superfoodia


Taannoista Aronia Smoothie- postausta kirjoittaessani aloin pohtimaan kuinka moni meistä suomalaisista ylipäänsä tuntee Aronian? Onko kyseinen marja teille tuttu?

 Maultaan aronia ei ole mitenkään erityisen herkullinen, mutta se sopii mainiosti esimerkiksi smoothieen muiden marjojen kaveriksi ja kotimaisista ompuista ja aroniasta tulee huippuhyvää mehua. Itse laitoin tällä viikolla aroniaa pakkaseen sellaisenaan ja soseutettuna omenan kanssa.

Hauska juttu on mielestäni myös se, että tätä superfoodia kasvaa pensaissa monen suomalaiseen pihassa heidän tietämättään kyseisen marjan mainiosta käytettävyydestä. Viimeksi eilen kun käytiin koirien kanssa lenkillä harmittelin kun monessa pihassa aroniapensaat suorastaan notkuivat marjojen painosta. Ja marjat kun ovat parhaimmillaan juuri nyt, syksyn ensimmäisten pikkupakkasten jälkeen.
Aronia sisältää runsaasti flavonoideja, kivennäisaineita, vitamiineja ja hivenaineita.  Siinä on myös rutkasti antioksidantteja - mustikkaan verrattuna jopa viisinkertainen määrä! Aronia vahvistaa immuunipuolustusta ja torjuu virtsatievaivoja, tulehduksia ja flunssaa. Sen sanotaan myös estävän syöpää ja diabetesta. Marjat edesauttavat lisäksi ruoansulatusta, auttaa suolistovaivoissa ja parantaa muistia. Aronia torjuu myös mahahaavaa, maksavaurioita ja silmätulehduksia ja puhdistaa elimistöä ympäristömyrkyistä.

Melkoinen CV tällä marjalla! Suosittelen!

3 kommenttia:

  1. Olen joskus aikoja sitten maistanut marjaa.

    VastaaPoista
  2. pihalla on aroniaa ja tein kokeiluna myös vispipuuroa, hyvää oli. Kuoret siivilöin kyllä pois.

    VastaaPoista
  3. Olen tehnyt jo parivuotta omenan kanssa aromiasta mehua sekä hilloa. Nam !

    VastaaPoista