lauantai 5. lokakuuta 2013

Leppoisa lauantai

Syksyistä lauantaita teille! Täällä ollaan juuri ulkoiltu pihalla pojan kanssa aurinkoisessa syyssäässä. Uskaltauduin jopa hieman haravoimaan nyt kun toipuminen alkaa olla loppusuoralla ja ensi viikolla häämöttää paluu töihin. Ulkoilun aikana uunissa paistui herkullinen Chocolate Swirl Cheesecake, siitä teille resepti ensi kerralla. Kyseisessä kakussa on pitkä, 1,5 tunnin paistoaika, joten se on juuri sopivasti valmis kun koko perhe palaa ulkoleikkien parista nälkäisinä sisälle. Ensin syödään toki lounas ;)

Oliivipuut muuttivat jokunen aika sitten verannalta sisätiloihin, enkä ainakaan vielä ole huomannut niissä mitään muutosta. Pudottavat kuulemma helposti lehtensä, joten katsotaan käykö meillä jossain vaiheessa samoin. 

Pienemmän oliivipuun laitoin keittiöön, jossa se viihtyi hyvin ennen kesälaitumelle pääsyä. Toivottavasti sopeutuu jälleen kerran sisätiloissa elämiseen. :)

Iso oliivipuu löysi paikkansa olohuoneesta. Oliivejakin löytyy vielä muutama. Olin uhkarohkealla päällä tänään ja maistoin yhtä. Oli muuten aivan kamalan makuinen! Saavat nuo puut pitää oliivinsa itsellään jatkossakin. ;)
Miten te olette talvettaneet oliivipuitanne? Olisi mukava kuulla muidenkin kokemuksia ja kommelluksia! ;)

Nyt lounaalle! Täällä nautitaan tänään perinteisestä lihapadasta perunamuussin kera ja jälkkäriksi tietenkin tuota taivaallista Chocolate Swirl Cheesecakea. Nam nam!

Herkullista lauantaita teille jokaiselle!

Melissa

4 kommenttia:

 1. Olivipuu pitäisi talvettaa viileässä. Useinmiten tavallinen huoneilma on liian lämmin ja kuiva. Itse en ole sisätiloissa onnistunut niitä talvettamaan koko talvea, vaan ovat kuivahtaneet jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari vinkeistä. Tiedän itse asiassa tuon jutun viileässä talvettamisesta. Meillä on vanha talo eikä sisälämpötila talvella ole kovin korkea, joten siksi jaksan toivoa että nuo jaksaisivat. Katsotaan miten käy ;)

   Poista
 2. Voi kuinka upeita kuvia. Ja ihanat kyllä nuo puut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis! :) Oliivipuut ovat kyllä ihania. Haluaisin kokeilla myös jotain sitrusta, katsotaan miten käy. ;)

   Poista