maanantai 15. heinäkuuta 2013

Tervettä elämää

Tämän päivän postaus omistettakoon terveille elämäntavoille. Meillä syödään hiilaritietoisesti, mutta toisinaan on lupa herkutellakin. Tärkeää on myös pyrkiä syömään mahdollisimman vähän prosessoitua ruokaa. Mitä enemmän E-koodeja sen pahempi. Paljon tuoreita vihanneksia, hedelmiä ja marjoja, aitoa voita ja öljyjä, lihaa ja kalaa sekä jonkin verran täysjyväviljoja. Olo on paljon parempi kun ei syö sokeria, vaaleaa leipää, pastaa tai perunaa. Jaksaa paremmin, ja painokin pysyy kurissa. Suosittelen kaikille!

Erinomaisen herkullinen välipala näin kesällä on täyteläisen kermainen turkkilainen jugurtti höystettynä tuoreilla kotimaisilla marjoilla, esimerkiksi mansikoilla niinkuin tänään. Nam!


Ruuaksi tein tänään ruokaisan täysjyväpastasalaatin. 
Salaatit maistuvat meillä muutenkin näin kesällä kun on lämmin. Tämä salaatti on helppo tehdä. Tarvitset vain täysjyväpastaa, kananpojan suikaleita ja pussillisen herne-maissi-paprika-sekoitusta. Lisäksi tarjoan usein vielä tomaattia ja/tai kurkkua salaatin kanssa. Tekee siitä kesäisen raikkaan. Myös tuore basilika sopii tämän salaatin kanssa erinomaisen hyvin.

Keitä pasta ja paista sillä aikaa kananpojan suikaleet ja mausta erilaisilla yrteillä ja suolalla oman maun mukaan. Lisää herne-maissi-paprika pastan joukkoon kiehumaan muutamaa minuuttia ennenkuin pasta on valmis. Siivilöi pasta ja vihannekset ja kaada kulhoon. Lisää kypsät kananpojan suikaleet joukkoon. Oikein hyvää alkanutta viikkoa jokaiselle. Pitäkää toisistanne ja terveydestänne huolta!

- Melissa -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti